وبلاگ روستای سیبستان

روستای سرسبز سیبستان در استان البرز قرار دارد

وبلاگ روستای سیبستان
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
نویسندگان
آخرین نظرات

۵ مطلب در تیر ۱۳۹۴ ثبت شده است

چند عکس ماهواره از از روستای سیبستان. 



منبع: سایت wikimapia


لطفا نظر بدهید

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ تیر ۹۴ ، ۱۸:۵۴
عباس کمرروستا

     منطقه ساوجبلاغ دارای آثار تاریخی و محوطه های باستانی فراوانی است که شاید برای بسیاری حتی بومیان منطقه نیز ناشناخته باشند. تقریبا همه اهالی ساوجبلاغ نام روستای خوروین را شنیده اند اما کمتر کسی می دانست که این روستا دارای آثار تاریخی ارزشمندی است که سال ها قبل از کشور خارج شده بودند.

     سال 93، بازگشت آثار خوروین از کشور بلژیک مهمترین اتفاقی بود که در سازمان میراث فرهنگی افتاد و حتی برخی کارشناسان معتقدند که مهمترین اتفاق در حوزه میراث فرهنگی در طول سالهای گذشته بازگشت این آثار بوده است.


داستان بازگشت آثار خورین

     موضوع پرونده مربوط به خروج غیرقانونی بیش از ۳۰۰ قلم اشیاء و آثار باستانی مکشوفه از ناحیه «خوروین» (حدود ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد) است که در سال ۱۳۴۴ توسط «وولف کاریوس» که با یک ایرانی به نام پروفسور ملکی، ازدواج کرده بود، از کشور خارج شد.

پس از این‌که دولت ایران از وجود این اشیاء عتیقه در موزه‌ای در شهر «گنت» در بلژیک مطلع شد، در سال ۱۳۶۰ در محاکم بلژیک طرح دعوی کرد، دادگاه بدوی قرار توقیف اشیاء را صادر کرد، اما خانم ملکی با ادعای مالکیت اشیاء تاریخی به این قرار توقیف اعتراض کرد و قاضی بلژیکی در شهریور ۱۳۶۱ اشیاء عتیقه را تا پایان دادرسی مطروحه و تا تعیین تکلیف مالکیت آنها در اختیار موزه «سنکانتر» بروکسل قرار داد.

در جریان دعوی، خانم ملکی مدعی شد که به صورت قانونی این کار را انجام داده است، خانم ملکی و آقای واندنبرگ در حین دعوی فوت کردند، اما ورثه آنها پرونده را ادامه دادند. دادگاه مرحله بدوی در بلژیک در سال ۱۳۷۷ متاسفانه دعوای ایران مبنی بر مالکیت و استرداد این اشیاء به ایران را رد کرد. اما دولت ایران و سازمان میراث فرهنگی از پیگیری دست نکشیدند و سرانجام در اثر تلاش و دفاعیات حقوقی که به عمل آمد و به دنبال جلسه رسیدگی مهر ماه ۱۳۹۲ در دیوان عالی کشور بلژیک، رای به نفع ایران داده شد.

سرانجام پس از 35 سال این آثار زمستان سال گذشته به کشور بازگشت. این پیروزی آنقدر برای کشور اهمیت داشت که بعد از پیروزی تاریخی ایران در دادگاه بلژیک و بازگرداندن اشیا متعلق به منطقه باستانی خوروین، رییس  جمهور  از آنها رونمایی کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه‌هایی که آثار تمدنی ملت ایران را به نمایش می‌گذارد، می‌تواند بسیاری از ایران‌هراسی‌ها را رفع کند.

همچنین سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم گفت: اشیا تاریخی خوروین به شدت مورد توجه باستان شناسان است. پس از مدتی نیز سازمان در یک مراسم از سفرای کشورها برای بازدید این آثار دعوت کرد.


ورود آثار تاریخی خوروین  به ایران





ویترین تعدادی از آثار تاریخی خوروین در موزه ملی ایران در تهران


بازدید رئیس جمهور از آثار تاریخی خوروین در موزه ملی ایران



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ تیر ۹۴ ، ۱۸:۴۱
عباس کمرروستا

چند عکس قدیمی از روستا

 

دسته عزاداری روز تاسوعا به سمت رو ستای وشکین- سال 1374

 

 

 

مراسم عزاداری در کنار مسجد روستا-  سال 1374

 

 

 

 

 

 

 

 

 

لطفا نظر بدهید

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ تیر ۹۴ ، ۱۸:۱۹
عباس کمرروستا

     صفحه مسجد قدیمی روستای سیبستان را اتفاقی در سایت ویکی پدیا- wikipedia - دیدم. در این صفحه نوشته شده که بنای قدیمی مسجد مربوط به دوره ی زندیه بوده و توسط میراث فرهنگی نیز ثبت شده بوده است. توضیح مربوط به این بنا در این سایت بدین شرح آمده است:

       «مسجد جامع قدیمی سیبستان مربوط به دوره زند است و در شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، روستای سیبستان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۸۲۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است».

البته مطالب این سایت توسط افراد مختلف و به صورت آزاد درج میشود و ممکن است صحیح نباشد به هر حال اگر کسی اطلاعات دقیق تری دارد و می تواند ارسال کند ممنون می شوم.



۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ تیر ۹۴ ، ۱۸:۰۲
عباس کمرروستا

     در تابستان سال 92 برنامه ماه عسل در یکی از قسمت های خود مصاحبه ای با آقای جعفر زمردیان انجام می دهد و به بیان خاطرات اسارت و نحوه بازگشتش به وطن را پخش میکند. ایشان طی برنامه عکسی از شهیدی که به جای او دفن شده بود  را نشان میدهد و خواستار شناسایی او از طرف خانواده و آشنایان اش میشود. پس از پخش این برنامه بسیاری با برنامه تماس می گیرند و احتمال شناختن شهید را مطرح می کنند. به هر حال پس از تحقیقات و بررسی هایی که صورت می گیرد مشخص می شود که تصویر نشان داده شده «شهید ایرج خرم جاه» است که بدلیل شباهت بسیار با آقای جعفر زمردیان که در همان زمان به اسارت نیروهای عراقی درآمده بود بجای او در همدان تشییع و دفن شده است.

     پس از  اعلام شناسایی قطعی شهید ایرج خرمجاه که به «یونس خاک» معروف شد. این مسئله در رسانه ها بازتاب وسیعی پیدا کرد و تقریبا از طرف همه ی رسانه های کشور پوشش داده شد و مراسم با شکوهی با حضور مادر و اعضاء خانواده و بستگان شهید ایرج خرم جاه و  همچنین بسیاری از مردم همدان، در این شهر و بر سر مزار این شهید برگزار گردیده و از مقام والای این شهید تجلیل گردید.

  

002


003




مادر شهید ایرج خرم جاه

001


 نمایش عکس شهید ایرج خرم جاه در برنامه ماه عسل - ماه رمضان 1392

03








تشییع شهید جعفر زمردیان که در واقع پیکر شهید ایرج خرم جاه بوده است، در سال 1366




سنگ مزار شهید خرم جاه در مزار شهدای همدان قبل از شناسایی.


تعویض سنگ مزار پس از شناسایی.




مراسم بزرگداشت شهید ایرج خرم جاه در همدان  - 29 مرداد 1392











لطفا نظر بدهید

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ تیر ۹۴ ، ۱۸:۴۴
عباس کمرروستا